dinsdag, juli 06, 2004

Nieuwe Kirby game

Dat lijkt er meer op. Nintendo kondigde ook een nieuwe Kirby game aan. Hieronder het complete persbericht van Nintendo:

KIRBY KOMT MET Z'N VIEREN IN ACTIE
6 Juli 2004 – Kirby, de alom geliefde ridder-in-opleiding, is terug met een avontuur dat zó groot is, dat hij vier keer zoveel hulp nodig heeft als anders! Als een duistere macht de grote spiegel in Spiegelland inpikt, moeten Kirby en co. alles op alles zetten om het kwaad te stoppen, voordat Dromenland verloren is. Kirby & The Amazing Mirror is vanaf 2 juli 2004 verkrijgbaar voor de Game Boy Advance. Sinds enige tijd weerspiegelden de spiegels van Spiegelland alleen nog maar slechte dingen, en werd alles in de wereld langzamerhand slechter. Toen Meta Knight besefte wat er aan de hand was, trok hij er meteen op uit om Spiegelland te redden. Kirby daarentegen, was aan het genieten van een wandelingetje, toen er plotseling een zwarte schaduw verscheen. Het bleek Meta Knight te zijn, gehuld in een gitzwarte cape. Wat was er met hem aan de hand? Zonder enige waarschuwing sloeg Meta Knight toe met zijn zwaard, en deelde Kirby in vier kleine Kirby’s, ieder met een andere kleur! Toen de zwarte Meta Knight daarna wegvloog, sprongen de vier Kirby’s meteen op een warp-ster en zetten de achtervolging in.

De vier Kirby’s moeten scherven van de spiegel verzamelen om een geheime doorgang te openen naar de laatste wereld, en Spiegelland bevrijden van het kwaad. Kirby is beroemd vanwege zijn gave om vaardigheden te kopiëren: hij kan pijlen schieten als Cupido of Smash-bewegingen uitvoeren op zijn tocht door de themawerelden. Aan het eind van iedere wereld moet een eindbaas worden verslagen, waarna de spelers wordt beloond met een nieuwe spiegelscherf, die nodig is om de laatste wereld te openen.

Spelers houden contact met de andere Kirby’s via een mobiele telefoon. Zo hebben spelers altijd een troef achter de hand bij het uitspelen van een level, of wat extra mankracht voor het oplossen van lastige puzzels. Maak het nog spannender door de Game Boy Advance te verbinden met die van een vriend, via een Game Boy Advance™ Game Link™-snoer. Speel met maximaal vier spelers samen het hoofdavontuur, en beleef plezier aan de supersnelle actie in de mini-games Crackity Hack, Kirby Wave Ride en Speed Eaters.

Met zijn unieke mogelijkheid om gigantische objecten op te zuigen en eigenschappen te kopiëren, verandert Kirby moeiteloos in vuurballen, UFO’s en boogschutters, om zo het kwaad te verslaan dat hij onderweg tegenkomt. Kirby & The Amazing Mirror zit barstensvol nieuwe Kirby-actie, waaronder kopieermogelijkheden die zijn gebaseerd op zijn aanvallen uit Super Smash Bros. Melee. Kirby & The Amazing Mirror is vanaf 2 juli in heel Europa verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 45 Euro.