dinsdag, juli 20, 2004

Nederlands Pokemon Colosseum Kampioenschap

Persbericht van Nintendo:

20 Juli 2004 – Tijdens Kids Adventure in Ahoy’ Rotterdam, van 9 t/m 13 augustus, vindt het Nederlands Pokémon Colosseum Kampioenschap plaats. Tijdens de eerste vier dagen van het event vinden de kwalificatieronden plaats. De dagwinnaars zullen het op de laatste dag van het kinderspektakel tegen elkaar opnemen in de grote finale. Ze maken daarbij kans op de eretitel, Nederlands Pokémon Colosseum
Kampioen. Natuurlijk vallen er ook geweldige prijzen te winnen. De kwalificatieronden voor het Pokémon Colosseum Kampioenschap vinden plaats van maandag 9 t/m donderdag 12 augustus, van 10.00 uur tot 13.00 uur op Kids Adventure (Ahoy’ Rotterdam). De eerste 128 deelnemers die de computer weten te verslaan, kwalificeren zich voor de eerste ronde van het toernooi. Deze ronde vindt nog dezelfde middag plaats. Uiteindelijk blijft er iedere dag 1 dagwinnaar over die doorgaat naar de grote finale op vrijdag 13 augustus. De kwalificaties vinden op vier dagen plaats. Het maakt dus niet uit of de deelnemers op maandag of donderdag
komen. Ze moeten er ´s ochtends wel tijdig bij zijn!

Tijdens het kampioenschap strijden de deelnemers met hun zelfgetrainde Pokémon. Zij moeten dus hun eigen Pokémon Ruby of Sapphire spelcassette meenemen. D e Pokémon Ruby of Sapphire cassette dient te voldoen aan een zestal eisen:

• Het is een Europese spelcassette
• De cassette beschikt over een Pokédex
• Er staan minimaal 6 Pokémon in de Pokédex
• De Pokémon in de Pokédex mogen geen items vasthouden
• Er dient minstens 1 badge te zijn behaald
• Het spel dient vervolgens te zijn opgeslagen in een Poké Center

Naast het Pokémon Colosseum Kampioenschap is er nog veel meer te beleven op Kids Adventure. Zo zijn de nieuwste Nintendo GameCube en Game Boy Advance games speelbaar in de Nintendo Truck, waaronder Donkey Konga, Mario Golf: Toadstool Tour en Hamtaro: Ham-Ham Games. Daarnaast valt er nog meer te beleven op het gebied van sport & spel, cultuur, media, techniek & natuur en entertainment. Professionele instructeurs van de KNLTB, de Nederlandse tennisbond, geven tennisclinics. Bezoekers kunnen meedoen aan de percussieworkshop (een goede oefening voor de game Donkey Konga die dit najaar uitkomt). Samen met het Z@ppelin tv-programma Klokhuis kunnen er allerlei proefjes uitgeprobeerd worden. In de Haven Experience kan een kijkje genomen worden achter de schermen in de Haven van Rotterdam. En in het Showkids Theater vinden optredens plaats van diverse artiesten.

De Nintendo Truck, waar ook het Pokémon Colosseum Kampioenschap plaatsvindt, is te vinden op het media continent. De entree voor Kids Adventure bedraagt € 10,- per persoon, voor een gehele dag.
Kinderen t/m 7 jaar mogen het event alleen onder begeleiding van een volwassene betreden. Aan de deelname van het Pokémon kampioenschap zijn geen kosten verbonden.